Toimivan yrityksen ostaminen on suorin tie yrittäjäksi

Kun LR-Palvelu Oy tämän vuoden tammikuussa vaihtoi omistajaa, oli kulunut puolitoista vuotta siitä kun Mikko Heikkiselle syntyi ensimmäinen ajatus sen ostamisesta. Vuonna 1984 perustettu LR-Palvelu on erikoistunut sähkölinjojen kunnossapitoraivaukseen. Työ on pitkälle kausityötä keväästä syksyyn.

Metsätyöt eivät olleet Heikkiselle tuttuja, mutta palo yrittäjyyteen oli jo olemassa eikä omaa yritysideaa ollut pohtimisesta huolimatta löytynyt.

– En osannut etsiä valmiita yrityksiä, vaan yritin keksiä millaisen yrityksen perustaisin. Olin toiminut hieroja- ja personal trainer -yrittäjänä ja työskennellyt viimeiset vuodet myyntiedustajana, hän kertoo. LR-Palvelun ulkona tehtävä työ houkutti, ja fyysinen kunto tulisi kyllä riittämään.

Yritykselle etsi jatkajaa sen eläköitymässä ollut perustaja Seppo Laitila.

– Vuosi sitten toukokuussa menin LR-Palvelulle töihin. Tutustuin sekä Seppoon, yritykseen että metsätöihin. Tämä mahdollisuus on hieno etu, jonka voi saada vain kun on ostamassa toimivaa yritystä, Heikkinen korostaa. Näin syntyi molemminpuolinen luottamus ja ymmärrys jatkosta.

Kauppakirjaan kirjattiin mukaan sopimus mentoroinnista vuodeksi eteenpäin. Laitilalla on myös mahdollisuus tulla kesäksi töihin, jos niin haluaa. Ohjaksiin tarttuminen ei ole tuonut uudelle yrittäjälle yllätyksiä – nyt on aika alkaa kehittää liiketoimintaa.

Mutta millainen oli tuo 1,5 vuoden ajanjakso rahoituksen hakuineen ja pandemioineen ennen kuin nimet saatiin papereihin? Koko omistajanvaihdosprosessin sekä lisää ajatuksia toimivan liiketoiminnan ostamisesta Mikko Heikkinen kertoo Pohjois-Pohjanmaan Yritysmarkkinoilla 6.5.23. Tervetuloa mukaan myymään, ostamaan tai pohtimaan yrityskauppoja!

 

Miksi tulisit myymään tai ostamaan Yritysmarkkinoille

Erilaisiin myytäviin kohteisiin kannattaa tutustua tarkkaan ennen yritysostoa, ja nyt siihen on erinomainen tilaisuus. Tapahtumassa ostajat ovat paikalla, joten myös niin sanotusti hiljaisessa myynnissä olevaa yritystä kannattaa tulla esittelemään paikan päälle. Yritysmarkkinoilla asioidaan suoraan liiketoiminnasta kiinnostuneiden kanssa. Omistajanvaihdosprosessi kannattaa aloittaa ajoissa!

Ostajien ja myyjien lisäksi paikalla on rahoittajia ja asiantuntijoita, joilta saa neuvoja ja apua yrityskauppaan sekä liiketoimintaan liittyvissä asioissa. Tavoitteena on verkostoitua ja luoda kontakteja, joiden kanssa asiointi sujuu luontevasti tapahtuman jälkeenkin.